top of page

Smart System Integration

InnovatEase is a startup company specializing in smart system integration and KNX standard. We provide and develop services for system integration for smart homes, applications, and management of high-tech automation solutions. Our team is dedicated to creating seamless and efficient systems that enhance the way you interact with technology, making your life simpler and more connected.

Какво е умен дом?

Умен дом е жилище, оборудвано с авангардни технологии и системи от следващо поколение, които автоматизират и интегрират напълно различни аспекти на домашната среда, с цел повишаване на удобството, сигурността, енергийната ефективност и повишават качество на живота.

 

 

Тези технологии включват свързани редица устройства и сензори, които комуникират по умен начин помежду си и могат да бъдат управлявани дистанционно чрез мобилни приложения и гласови команди. Основните компоненти на умен дом могат да включват автоматизирано управление на осветлението, климатични системи, сигурност и наблюдение, домашни уреди, аудио и видео системи, управление на прозорци, завеси, щори, входни и гаражни врати, както и да осъществяват интерактивна и проактивна връзка със собствениците на дома, чрез интегриране на домашни роботи и AI потребителско изживяване.

Чрез използването на технологии, базирани на KNX стандарт, Интернет на нещата (IoT) и изкуствен интелект (AI), умният дом предлага неограничени варианти на персонализирани и адаптивни решения, които отговарят до детайл на индивидуалните нужди, предпочитания и желания на обитателите му.
 

Основни функции за автоматизация на умен дом:

  1. Управление на осветлението, гласови асистенти и управление чрез глас:
    Автоматично включване и изключване на осветлението въз основа на присъствието ви в стаята, настроения или предварително зададени графици. Можете да контролирате осветлението дистанционно чрез мобилно приложение. Вградени гласови асистенти като Amazon Alexa, Google Assistant и Apple Siri, Bixby и други, позволяват на потребителите да дадат гласови команди за управление на устройствата и системите в дома и извън него.
     

  2. Климатичен контрол, домашни метеорологични станции и енергийна ефективност:
    Автоматично регулиране на температурата в дома ви с интелигентни термостати, които се адаптират към вашите предпочитания и ежедневни навици. Това помага за оптимизиране на енергийната ефективност и намаляване на разходите. Домът се адаптира динамично, дори в случаите на неочаквани климатични промени.
     

  3. Сигурност и наблюдение:
    Интегриране на охранителни системи, камери и сензори за движение, които ви уведомяват в реално време за всякакви необичайни дейности. Можете да наблюдавате и контролирате сигурността на дома си дистанционно, както и да предприемате предварително зададени сценарии за противодействие.
     

  4. Контрол на уреди, достъпа и системи за управление на енергията и водата:
    Възможност за управление на електродомакински уреди, като пералня, съдомиялна, кафе машина и други, чрез гласови команди или мобилни приложения. Умни термостати, датчици за напояване, светлини и електроуреди, заключващи/отключващи системи, оптимизират потреблението на енергия в дома и извън него, като намаляват разходите за електрозахранване, използването на вода (напояването) и намаляват въглеродния отпечатък.
     

  5. Развлекателни системи:
    Интеграция на аудио и видео системи, които ви позволяват да контролирате музиката, телевизията и други медийни устройства с лекота. Създайте персонализирани сценарии за забавление с едно натискане на бутон.
     

  6. Управление на завеси, щори, гаражни врати и капандури:
    Автоматично отваряне и затваряне на завеси и щори въз основа на времето от деня или наличието на слънчева светлина. Това допринася за енергийната ефективност и комфорта в дома ви.
     

  7. Здравословен и умен начин на живот:
    Интегриране на технологии (без ограничение от бранда и производителя) за здравословно живеене като умни медицински устройства, системи за мониторинг на съня и спортни уреди и тренажори помагат на потребителите да подобрят здравето и благосъстоянието си. В съчетание с това, на разположение е наша собствена програма с “Personal Training & Smart Couching” - “Train smart, not harder”.
     

  8. Роботизация и интеграция:
    Създаване на собствени технологични подходи и иновации за “роботизация и автоматизация” - committed to develop KNX IoT based solutions, в които предлагаме комплексни решения, свързани с “домашните роботи” - кухненски роботи, почистващи роботи, градински роботи, роботи за басейни, SPA and Wellness, дронове.

Управлявай дома си с няколко клика.
Домашната роботизация като част от концепцията за умен дом.

Online


DEMO

Вижте как най-новата иновативна технология преобразява дома.

от Schneider Electric

Забавлявайте се, докато сте тук!

Предимства на автоматизацията на умен дом

  • Удобство: Управлявайте всички аспекти на дома си от едно устройство, което е винаги с вас, като използвате мобилно приложение, гласови асистенти и възможност за отдалечена комуникация при внезапни посещения от близки, приятели или куриери.
     

  • Сигурност: Получавайте известия в реално време и наблюдавайте и управлявайте дома си дори когато сте далеч. Дори във ваше отсъствие, грижете се за важните за вас неща у дома - любими хора, домашни любимци, двор и градина, съседи.
     

  • Ефективност: Оптимизирайте използването на енергия и намалете разходите чрез интелигентно управление на ресурсите ви за отопление, вентилация, климатизация (ОВК) и позволете на домът ви да реагира своевременно, дори при внезапна промяна на климатичната обстановка, чрез интелигентната домашната метеорологична станция.
     

  • Персонализация: Създайте персонализирани сценарии и настройки, които отговарят на вашите специфични нужди и предпочитания. Получавайте анализи за всички важни за вас аспекти, свързани с начина ви на живот в домът ви. Останете свързани с домът си, когато заминавате или се прибирате, чрез функциите за геозониране.

 

С автоматизацията на умен дом, вашият дом става по-интелигентен, по-сигурен и по-ефективен, предоставяйки ви повече време и спокойствие, за да се насладите на живота.

Планиране

Реализацията е следващата важна стъпка!

Процесът за реализация на проект за умен дом включва няколко основни етапа, от свързването на клиента с екипа - до осъществяването на проекта.

Стъпките, които обикновено се следват:

1. Първоначален контакт
и консултация

  • Свързване с клиента: Свържете се с екипа ни, специализиран в интегрирането на решения за умни домове.

  • Начална консултация: Провеждане на среща или разговор за изясняване на нуждите и желанията ви, както и за запознаване с наличната инфраструктура на дома.

2. Оценка
и планиране

  • Оглед на място: Посещение на обекта за оценка на текущото състояние и възможностите за интеграция на умни технологии.

  • Изготвяне на план: Разработка на детайлен план, включващ всички желани функции и системи, като вентилация, осветление, отопление, сигурност и др.

  • Бюджетиране: Създаване на бюджет, включващ всички необходими компоненти и труд.

3. Проектиране, дизайн
и избор на решения

  • Дизайн на системите: Инженерите и дизайнерите ни изготвят детайлен проект на всички умни системи.

  • Избор на продукти: Избор на конкретни продукти и технологии, които ще бъдат използвани в проекта (напр. сензори, контролери, интерфейси).

  • Обсъждане с клиента: Представяне на плана и продуктите за одобрение и финализиране на избора.

4. Инсталация
и интеграция

  • Оглед на място: Посещение на обекта за оценка на текущото състояние и възможностите за интеграция на умни технологии.

  • Изготвяне на план: Разработка на детайлен план, включващ всички желани функции и системи, като вентилация, осветление, отопление, сигурност и др.

  • Бюджетиране: Създаване на бюджет, включващ всички необходими компоненти и труд.

5. Програмиране
и настройка

  • Програмиране на софтуера: Настройка на софтуера за управление на системите, включително създаване на сценарии и автоматизации.

  • Тестване на системите: Пълно тестване на всички инсталирани системи за удостоверяване на тяхната правилна работа и взаимодействие.

6. Обучение
и предаване на клиента

  • Оглед на място: Посещение на обекта за оценка на текущото състояние и възможностите за интеграция на умни технологии.

  • Изготвяне на план: Разработка на детайлен план, включващ всички желани функции и системи, като вентилация, осветление, отопление, сигурност и др.

  • Бюджетиране: Създаване на бюджет, включващ всички необходими компоненти и труд.

7. Поддръжка
и последващи услуги

  • Гаранционна поддръжка: Осигуряване на гаранционна поддръжка и отстраняване на възникнали проблеми.

  • Актуализации и надстройки: Предлагане на услуги за актуализация на софтуера и надстройка на хардуера, когато е необходимо.

8. Продължителна
обратна връзка

  • Проследяване на удовлетвореността на клиента: Регулярни проверки и събиране на обратна връзка за подобряване на системите и услугите.

  • Адаптация към нови нужди: Предлагане на допълнителни решения и адаптиране на системите спрямо новите нужди на всички членове на домът.

bottom of page