top of page

С богат опит и страст към предизвикателствата за промяна, Димо Димов-Лемуил основава българо-белгийски международен екип “InnovatEase”

В него, който всички са обединени от страстта към иновациите, предприемачеството, технологиите от следващо поколение, умният начин на живот и маркетинга, или:

Как да бъде създадена привлекателна и устойчива работна среда, където иновацията среща комфорта и уменията за управление на бъдещето?


Преди повече от 5 години, предприемаческият дух и визия на Димо Димов-Лемуил оформят вътрешното му убеждение да създаде “Лемуил” ЕООД  - Компания за жилищно строителство и интегрирани решения за умни домове от ново поколение!

Зад гърба му стои вдъхновяваща семейна традиция от 3 поколения строители, каквито са били неговият дядо и баща му. През това време, над 25 годишният професионален опит на Димо - образование, допълнителни квалификации, разработени и реализирани проектни идеи, международни обмени и контакти и обществени инициативи, спомагат той да се изгради като естествен лидер в общността и региона и да бъде в основата за реализацията на редица иновации и иновативни подходи. 

Това, което го превръща във визионер и иноватор, е стремежа да превърне въображението за бъдещето в реалност, като предоставя иновативни решения, които променят подхода, по който хората водят своят начин на живот. 



1. Придава пипаемост на трансформиращо социално въздействие.

- Иновативен подход за овладяване на социалният феномен “децата на улицата” на регионално ниво.


Инициира и участва директно в прилагането на иновация в сферата на социалните дейности и практики - овладяване и справяне със социалният феномен “деца на улицата” на територията на регион Стара Загора. Участва в сформирането на изпълнителен екип, който ръководи и разработват съвместно проектни предложения, които са дългосрочно финансирани за да предложат устойчивост на иновативното решение.


2. Прави разбираема и достъпна филантропията и овластяването на гражданските организации.

- Иновативен подход за набиране на средства “Купи кошер - подкрепи дете”, за оказване на индивидуална и специализирана подкрепа на деца в риск. Създаване и развитие на работещ и устойчив модел на социално предприятие.


Инициира и участва директно в прилагането на иновация в сферата на социалното предприемачество - изгражда пчеларска ферма за производство и търговия с пчелни продукти, пчеларски инвентар и технологии. Създава уникална донорска мрежа “Купи кошер - подкрепи дете”, в която участват много американски и европейски корпоративни и частни дарители.

Създава уникален хранителен продукт - “мед в лъжичка” със 100% натурален монофлорен и полифлорен мед, предназначен за търговски обекти - кафенета, сладкарници и ресторанти. Договаря изключителни дистрибуторски права за Стара Загора и България на водещата датска компания “Swienty” A/S, в сферата на висококачественият пчеларски инвентар, оборудване и технологии. Участва в редица местни, национални и международни изложения за пчеларство.

Участва в сформирането на изпълнителен екип, който ръководи и разработват съвместно проектни предложения, които са дългосрочно финансирани, за да предложат устойчивост на иновативното решение.


3. Предлага във фокуса на общественото внимание нов прочит за възраждане на местното културно-историческо наследство и присъединяването му към европейските и световни инициативи.

- Иновативен подхот по учредяване на Годишните награди “Добрият самаряни” и създаване на уникална статуетка, която е проектирана по начин, допринасящ за развитието на Европейското културно-историческо наследство.


Инициира и участва директно в прилагането на иновация в сферата на местното и европейското културно-историческо наследство - създаването на концепция и реализирането й на статуетка “Добрият самарянин”, която да е уникална като интерпретация на историята за “Добрият самарянин” и да се различава по всички свои аналози по света. Същевременно да бъде уникална в изработката си, като с нея бъде учредена престижна годишна награда за добротворство. Да бъде конструирана така, че да може да бъде пресъздадена като монумент, който да бъде една от емблематичните символи на град Стара Загора и да кореспондира със близо 100 годишната история на самарянските дружества в региона. Да допринесе с интерпретацията си към Европейското културно-историческо наследство. Да бъде изграден монумент на “Добрият самарянин”, който същевременно да предлага възможност за целогодишно дарителство в подкрепа на местни каузи за деца, на които да бъде предоставена подкрепа от местната общност.

Участва в сформирането на изпълнителен екип, който ръководи и разработват съвместно проектни предложения, които са дългосрочно финансирани, за да предложат устойчивост на иновативното решение.


4. Открива стабилна перспектива на регионалния пазар на недвижими имоти, в ситуация на бързопроменящи се условия и свързаните с тях прогнози за развитие.

- Иновативен подход по създаване на Бизнес-модел “The Snail/Охлювът”.

Инициира и участва директно в прилагането на иновационен подход в сферата на инвестициите, управлението и търговията с недвижими имоти - бизнес-моделът “The Snail” - в отговор на предизвикателствата на бързопроменящият се пазар на недвижими имоти.

Участва в сформирането на изпълнителен екип, който ръководи и разработва проектни инвестиционни решения, които са дългосрочно финансирани, за да предложат устойчивост на иновативният подход, като постигат значим финансов резултат и привличат нови клиенти.


5. Възражда отминала форма за предлагане на услуги в строителството - “стройкооп” - Строителен кооператив от нов тип.


- Инициира и участва директно в прилагането на иновационен подход в сферата на строителството - комплексни, строително-ремонтни дейности - на вече развит пазар на строителството и строително-ремонтните дейности, намира, разработва и реализира пазарна ниша, с акцент “реставрации” на стари, еднофамилни и исторически къщи, както и комплексни, строително-ремонтни дейности “до ключ”.

Създава “строителен кооператив”, който свързва в затворен цикъл интересите и възможностите на отделни майстори, специалисти и фирми, в цялостна концепция за предоставяне на строителни услуги “под един покрив”.

Участва в сформирането на изпълнителен екип, който ръководи и разработват съвместно концепция за стратегическо планиране, с което предоставя достъп до средносрочно финансиране и предлага модели за устойчивост и развитие на иновативния подход.


6. Сформира международен, българо-белгийски екип, който работи върху отворен проект, със задачата да създаде работещо решение за трансформирането на текущите високотехнологични иновации, във връзка с дигитализацията и автоматизацията в нова екосистема, която не само предлага услуги и продукти, но и променя начина, по който хората изграждат и утвърждават чувството си за принадлежност, значимост и собствена стойност.



Инициира и участва директно в прилагането на цялостна концепция за иновация в сферата на Elevating Care and Security in Next-Gen Smart Homes, Utilizing Drones and AI Experience - комплексни, строително-ремонтни дейности и решения за умни домове от следващо поколение.


Участва в сформирането на изпълнителен екип, който ръководи и разработват съвместно концепция за стратегическо планиране и стартъп компания, с което да се предостави достъп до начално и продължаващо финансиране.Предлага модели за устойчивост и развитие на иновативния подход.


В следващите месеци и години, ние не просто ще говорим за иновация - ние ще я въвеждаме в реалния свят, преобразявайки технологиите във вдъхновяващи решения за днешните и утрешните домове, офиси, сгради и общности. Искаме да спомогнем в създаването на общество, в което умните технологии не са лукс, а неизбежна част от ежедневието, осигурявайки удобство, ефективност и устойчивост за всеки.



10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page